Narodni lek od 2 sastojka: Leči bol u želucu, uništava heliko bakteriju

Heliko bakterija se nastanjuje u donjem delu želuca, a prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, njom je zaražena polovina stanovništva. Ukoliko se ne leči na vreme, ona može izazvati teža zdravstvena oboljenja.

U narodnoj medicini, još od davnina, je poznata ova mešavina koja leči crevna oboljenja, zatvor, ali i uništava bakterije u želucu, a povoljno utiče i na bolove. Naravno, pre konzumiranja bilo kog narodnog leka, najbolje bi bilo konsultovati se sa lekarom.

Za pripremu ovog leka su vam potrebne smokve i maslinovo ulje.

Priprema

U teglu stavite suve smokve, najbolje bi bilo da budu isečene na četvrtine, a zatim ih prelijte domaćim nerafinisanim maslinovim uljem.

Ova smesa treba da stoji barem 40 dana, nakon čega je možete koristiti. Uzima se svako jutro na prazan stomak po jedna smokva.

Da bi izlečenje bilo što efikasnije prilagodite i ishranu. Jedite kuvanu blagu hranu bez previše začina naročito ljutih. Izbegavajte kiselo i masnu hranu, a naročito suhomesnate proizvode.

Lekovita svojsta maslinovog ulja

Iskustva govore da kombinacija smokava i maslinovog ulja leči, osim želuca i neplodnost, hemoroide, sva crevna oboljenja, zatvor i ublažava astmu.

U maslinovom ulju nalazi se više nezasićenih masnoća nogo u bilo kojem drugom ulju i zbog toga se smatra jednim od najzdravijih.

Zahvaljujući svom uravnoteženom sastavu, maslinovo ulje ima zaštitnu ulogu u borbi protiv prevremenog starenja krvnih ćelija, štiti želudac i jetru te smanjuje pojavljivanje bakterija u želucu. Podstiče rast tokom detinjstva i produžava životni vek. Zbog brojnih nutritivnih vrednosti preporučuje se njegova svakodnevna upotreba.

Podelite da i drugi pročitaju:

Fotografija: Roberta Sorge/Unsplash.com, Izvor: Stil.kurir.rs/narodnilijek.com

About Post Author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.