Da li ste znali: Grejpfrut krije riznicu zdravlja

Istraživanja sprovedena širom sveta potvrdila su da koštice grejpfruta imaju magične moći kada je ljudsko zdravlje u pitanju.

Utvrđeno je da se čak i veoma mala doza ekstrakta ulja koštice ovog voća pokazala efikasnom u borbi i prevenciji protiv više stotina raznih štetnih bakterija, virusa, gljivica i parazita.

Grejpfrut je delotvoran i kao preventivno sredstvo u zaštiti od infekcija. Ekstrakt semena grejpfruta sadrži bioflavonoid, glukozid i C vitamin. Ulje se spravlja iz semena i određenih sastojaka mesnatog dela ovog voća.

Aktivne materije semena izazivača bolesti bukvalno “izgladnjuju”, a da pri tome ne nanose nikakvu štetu ljudskom organizmu.

Na taj način ulje koštice grejpfruta uništava viruse, bakterije, gljivice i parazite na potpuno prirodan način i bez upotrebe lekova.

Ulje grejpfruta pokazalo se kao veoma delotvorno i u slučaju raznih želudačnih i crevnih tegoba, gljivičnih oboljenja kože i sluzokože, kod prehlada, infekcija grla, uha, nosa, noktiju, upale zuba i desni i vaginalnih infekcija.

Ulje se može koristiti i spolja i iznutra, a može služiti i kao dezinficijent stvari iz naše okoline, zbog svojih jakih antivirusnih i antibakterijskih svojstava.

Takođe, veoma je delotvorno kod razgradnje viška masnoća i problema sa celulitom, a blagotvorno utiče i na kožu sklonu infekcijam, aknama, ekcemima i upalama.

Veoma pozitivno utiče na raspoloženje, smanjuje stres i ublažava simptome depresije.

Primenjuje se i kao aromaterapija, dodavanjem ulja u vodu za kupanje, za inhalaciju i za ispiranje grla. Može da se primenjuje i za dezinfekciju u domaćinstvu, za dezinfekciju mesa, voća i ostalih namirnica i kao konzervans kod pripremanja zimnice.

Jednom rečju, ulje koštice grejpfruta deluje protiv gotovo svih štetnih agenasa koji svakodnevno napadaju naše telo – bakterija, virusa i gljivica.

Vrlo je efikasno protiv kandidijaze, virusnih bradavica (verucca), herpesa, prehlada, kod bolesti usne duplje i zuba, manjih čireva, afti, gljivičnih infekcija, zadaha iz usta, karijesa, zubnog kamenca, gingivitisa, apcesa kože i korena dlake, posekotine, peruti…

Efikasno rešava želudačno – crevne probleme: proliv, gljivične infekcije organa za varenje, povećava apetit, reguliše varenje, uspostavlja ravnotežu crevne flore.

Želiš da i drugi pročitaju tekst? Podeli ga:

(Foto: Anna Wlodarczyk/Unsplash.com, Izvor: stil.kurir.rs)

About Post Author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.