Kako IZBELITI zube bez odlaska kod stomatologa

Svako bi voleo da ima kao sneg bele zube, ali, nažalost oni znaju da požute, ponekad do te mere da je osobi neprijatno i da se nasmeje. Promena boje zuba dešava se iz raznih razloga, nekada zbog konzumiranja određenih vrsta namirnica ili pića, a nekada zbog cigareta.

Izbeljivanje zuba kod stomatologa, ma koliko bilo popularno, uglavnom nije zdravo za zube i oštećuje njihovu gleđ, pa će vam pošten stomatolog uvek savetovati da se manete te ideje.

Ali ima drugih načina da izbelite zube. Osim promena navika koje dovode do žutila zuba, kako piše Times of India, zubi se mogu izbeliti pomoću kokosovog ulja, jabukovog sirćeta, limuna, sode bikarbone.

Kokosovo ulje čini čuda kada je reč o izbeljivanju zuba. Potrebna vam je samo jedna kašika ulja koje treba da zadržite u ustima tri – četiri minuta. Drugi način jeste da stavite nekoliko kapi kokosovog ulja na četkicu, da operete zube i potom isperete.

Protrljajte zube jabukovim sirćetom nekoliko minuta, a potom isperite. Jabukovo sirće svojom kiselinom ubija bakterije i naslage na zubima, te tako osim što izbeljuje zube, čuva ih od kvarenja.

Kora limuna je poznata po tome što deluje kao izbeljivač, tako da pomaže u čišćenju zuba. Protrljajte zube korom limuna i dobro isperite.

Soda bikarbona je univerzalno sredstvo za čišćenje koje deluje i na zube. Napravite pastu mešanjem sode bikarbone i vode, pa njome perite zube. Nakon nekoliko minuta isperite zube običnom vodom.

(Izvor: ddl.rs/klix.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.