Veštačka trava – idealna za vaše terase

Postavljanje veštačke trave na terasi ili balkonu je odavno prisutan trend u svetu. Listajući Instagram, primećuje se sve više predloga za uređenje spoljašnjeg prostora upravo uz pomoć veštačke trave.

Jedna od njenih dobrih strana je da ne mora nužno zauzimati puno prostora, a evo zbog čega još je veštačka trava dobra investicija.

Izgleda fantastično

Posmatrano iz estetskog ugla i vizuelnog utiska koji ostavlja, veštačka trava može da izleda fantastično. Takođe, dobar je izbor ukoliko vam je dosadilo obuvanje i izuvanje papuča, jer po ovoj podlozi možete hodati bosi. Ovo je i jedan od razloga zbog kojih je dobar izbor i ako imate decu.

Možete pretvoriti terasu u fantastičan kutak gde će se deca igrati, barem u mesecima kada vreme i temperature to dozvoljavaju.

Lako se čisti, a i montira. Postavljanje veštačke trave je slično postavljanju tepiha.

Reč stručnjaka

Profesionalci ističu da nije svaka veštačka trava pogodna za terase, pa zbog toga, pre nego što se odlučite na ovakav korak, konsultujte se sa stručnim licem. Potrebna vam je veštačka trava koja ne sakuplja vodu, već je upija, kao što bi to učinila i prirodna, i koja se lako suši na suncu.

Stručnjaci preporučuju da je dobro da izaberete veštačku travu čije “dlačice” neće biti ni previše kratke, ni previše dugačke. Najbolja visina je između 20 i 30 milimetra.

Takođe, obratite pažnju da veštačka trava ne bude ni previše retka, pa tražite onu koja će imati minimum 1.800 čvorova na kvadratan metar.

Nije skupo

Važno je da vas veštačka trava ne bode dok hodate po njoj, pa birajte takvu koja je zapravo kombinacija mekoće i otpornosti. U tu shvru, polietilen je zadovoljavajući izbor.

Ne morate postavljati veštačku travu po celoj površini terase, možete napraviti kompoziciju od nekoliko delova, ili postaviti je samo na delovima koje najviše koristite.

Važno je da ne bude previše izložena suncu, da se ne bi prerano uništila. Inače, neke od veštačih trava imaju i UV zaštitu.

Ovo je laka i ne tako skupa investicija, koja može učiniti veliku razliku u izgledu vaše terase ili balkona, posebno u ovo doba godine kada ih više koristimo.

Podelite tekst:

(Foto: unsplash.com/Roberto Nickson, Izvor: najboljamamanasvetu.com)

About Post Author

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.